- İzmir Çiğli'de ücretsiz akıl ve zeka oyunları kursu
- Manisa’da dokunulmayan sokak kalmıyor
- "Saygınlar Kulübü" göz kamaştıracak
- Manisa'da vatandaşa sıcak destek
- İzmir'de Doğal Yaşam Parkı’nda hedef 1 milyon ziyaretçi
- Konya'da Başkan Altay esnafları ziyaret etti
- Longoz ve İl Ormanı’nın muhteşem doğası 2024’ün gözdesi oldu
- Evlerde milyonlarca ton gıda çöpe atılıyor
Konuyla ilgi açıklama yapan Kent Estetiği Daire Başkanı Emine Müge Kuğu, “Başkanımız Ferdi Zeyrek, suyun ekonomik olarak kullanılmasını önemsiyor, gereksiz yere tüketilmesine karşı. Biz de çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz” dedi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, bir yandan kenti güzelleştirirken bir yandan da hayati öneme sahip su kaynaklarını koruyacak çalışmalar gerçekleştiriyor. Su kaybına neden olacak her türlü uygulamadan uzaklaşan Büyükşehir, tasarruf sağlayacak yöntemleri de hayata geçiriyor. Manisa’nın tamamında kurakçıl peyzaj tasarımları tercih edilirken, ihtiyaç duyulan üretim de Şehzadeler’de bulunan Süs Bitkileri Üretim Tesisi’nde gerçekleştiriliyor. 50 metrekare alana sahip, yıllık 1 milyonu aşan kapasitesi bulunan serada üretilen bitkiler 17 ilçenin tamamında kullanılıyor.
Serada Üretilen Bitkiler İl Genelinde Kullanılıyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, uzun zamandır kendi ürettiği bitkileri kullandığını söyleyen Kent Estetiği Daire Başkanı Emine Müge Kuğu, tasarım ve saha uygulamalarında 4 peyzaj mimarı, 300 saha çalışanından oluşan ekip ile çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. Başkan Kuğu, “50 bin metrekarelik bir alana sahip seramızda son 6 ayda 370 bin adet mevsimlik çiçek ürettik. Bu çiçeklerin yüzde 50’sini kendi tohumlarımızdan, kalan yüzde 50’sini ise satın alma yöntemiyle temin ettik. Ürettiğimiz çiçekleri merkez ve 17 ilçe belediyesine dağıtıyoruz. Ayrıca bu bitkileri okullar, şehitlikler ve kamunun peyzaj talepleri doğrultusunda da kullanıyoruz. Manisa’da bulunan 270 şehit mezarı için özel çalışmalar yaparak 270 adet gül ve 5 bin 500 adet gazanya dikimi gerçekleştirdik. Bu alanların bakımını da düzenli olarak sürdüreceğiz” dedi.
Su Tasarrufuna Yönelik Kurakçıl Peyzaj Çalışmaları Ön Planda
Kuraklıkla mücadelede ve suyun tasarrufu konusunda suya daha az ihtiyaç duyan bitkilere ağırlık verdikleri söyleyen Başkan Müge Kuğu, “Başkanımız Ferdi Zeyrek, suyun ekonomik olarak kullanılmasını önemsiyor, gereksiz yere tüketilmesine karşı. Biz de çalışmalarımızı bu yönde yaparak suya az ihtiyaç duyan çalı grupları ve kurakçıl peyzaj çalışmaları yapıyoruz. Buna yönelik yeni tasarımlar ile daha sürdürülebilir bir yaklaşımla ilerliyoruz” dedi.
Serada çalı grubuna yönelik yaklaşık 300 bin adet bitki yetiştirdiklerini söyleyen Kuğu, “Bu bitkilerin büyük kısmını kendi üretimimizden sağlıyoruz. Çelik alma yöntemiyle de 300 bin adet daha çalı grubu bitki üretimi gerçekleştirdik” dedi.
Bakım Yapılarak Üretim Kapasitesi Artırıldı
Süt Bitkileri Üretim Tesisi Fidanlık Müdürü Arzu Yetişen, tesisin bakımdan geçtiğini, yapılan iyileştirmeler sayesinde toplamda 600 bin adet mevsimlik çiçek üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Menekşe, Gazanya ve Aslanağzı gibi çiçekler ürettiklerini söyleyen Yetişen, üretimin devam ettiğinin bilgisini verdi.
Ziraat Teknikeri Gökmen Çelik ise yıllık üretim kapasitesinin 1 milyonun üzerine çıktığını belirterek, üretim kapasitelerini arttırarak daha fazla üretim yapmak istediklerini söyledi.
- ÇOK OKUNANLAR
- SON DAKİKA
- 1 Kurtlar Köyde Paniğe Yol Açtı!
- 2 Bursa Keles'teki planlanan kömür ocağı ihalesi Sarıbal'ın gündeminde
- 3 CHP Genel Başkanı Özel’den Çiğli’de iki açılış
- 4 Ön çapraz bağ kopma riski kadınlarda 4 kat daha fazla
- 5 Bursa İnegöl’de 2 yeni sıfır atık noktası hizmete girdi
- 6 Arabesk müzik türü değil, kitlesel bir olay! Arabeske ilgi nereden?
- 7 Astronot Alper Gezeravcı Bursa İnegöl’de öğrencilerle buluştu
- 8 Onaylanmış kuruluş şartları belirlendi
- 9 Konya Kifayesi 78. tescilli lezzeti olarak tescillendi
- 10 Türkiye'nin 58. gökyüzü kapısı Çukurova'ya 14 bin uçak iniş kalkış yaptı